Χρήσιμες Συμβουλές από τη HELLAGRO A.E.

fc34f61d23b74be53ee07d469bd32064_L

Η Ελλάδα της κρίσης έχει δημιουργήσει μια αναρχία στην αγορά.  Μια αναρχία την οποία προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολλές «εταιρίες» με σκοπό το γρήγορο και εύκολο κέρδος, χωρίς την παραμικρή επένδυση.  Οι «εταιρείες» αυτές, οι οποίες δημιουργήθηκαν εν μια νυκτί, με μηδενικό μετοχικό κεφάλαιο και χωρίς καμία φυσική παρουσία – παρά μόνο ηλεκτρονική -, «βαφτίζουν» κινέζικα προϊόντα σε «ευρωπαϊκά» και αισχροκερδούν εις βάρος των καταναλωτών.  Προσφέρουν αγροτικά προϊόντα τα οποία ενώ φαίνονται φθηνά, στην ουσία είναι πολύ ακριβά, αφού θα πρέπει ο χρήστης να τα πληρώσει δύο και τρεις φορές – λόγω της περιορισμένης διάρκειας  ζωής τους -, ενώ ένα ποιοτικό προϊόν θα το πλήρωνε μόνο μία φορά.  Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί έντονα το φαινόμενο της πώλησης αγροτικών προϊόντων κατασκευασμένων από ανακυκλωμένα υλικά κατώτατης ποιότητας, χωρίς προστασία UV, τα οποία δεν έχουν καμία πιστοποίηση, καμία εγγύηση και κυρίως προέρχονται από εταιρίες φαντάσματα, που δεν παρέχουν καμία υποστήριξη στους συνεργάτες που – κακώς – τους εμπιστεύθηκαν.

Ας δοθεί λοιπόν μεγαλύτερη προσοχή, ακολουθώντας κάποια απλά βήματα:

 1. Ζητήστε πιστοποιητικά καταλληλότητας/προδιαγραφών.
 2. Ζητήστε γραπτή εγγύηση για τα προϊόντα που αγοράζετε.
 3. Επισκεφθείτε τα φυσικά καταστήματα των εταιριών που συνεργάζεστε, διαπιστώνοντας με τα μάτια σας ότι πραγματικά υπάρχουν.
 4. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν οι κατάλληλοι αποθηκευτικοί χώροι που τηρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας.
 5. Ζητήστε να δείτε τα προϊόντα, ελέγξτε την ποιότητα τους και μάθετε τη χώρα προέλευσής τους.
 6. Να εμπιστεύεστε τα επώνυμα ευρωπαϊκά προϊόντα.
 7. Ζητήστε από την εταιρία τη γνώμη ειδικά εκπαιδευμένων επιστημόνων για το συγκεκριμένο προϊόν που σας ενδιαφέρει.
 8. Το μέγεθος μετράει. Βεβαιωθείτε ότι συνεργάζεστε με έναν μεγάλο και αξιόπιστο προμηθευτή, ο οποίος θα είναι και την επόμενη μέρα κοντά σας.
 9. Μην προπληρώνετε αν δεν διαπιστώσετε ότι πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Ειδικά για δύο δημοφιλή υλικά, θα θέλαμε να τονίσουμε πως:

 • Τα δίχτυα σκίασης που διαθέτει η εταιρεία HELLAGRO για πάνω από 15 χρόνια είναι κατασκευής του ομίλου Καράτζης (ελληνικής παραγωγής), στοιχείο που προσδιορίζεται από το διακριτικό «Ε» στον τύπο τους (Ε30, Ε60, Ε125). Έχει παρατηρηθεί μέσα στην κρίση ότι αντίστοιχα εισαγόμενα υλικά άλλων προμηθευτών φέρουν το ίδιο διακριτικό, χωρίς ωστόσο τα προϊόντα τους να είναι ελληνικής, αλλά Κινεζικής προέλευσης. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι δίχτυα σκίασης άλλων προμηθευτών δεν διαθέτουν UV, με αποτέλεσμα να σκίζονται και να γίνονται σαν χαρτιά. Παρακαλούνται οι συνεργάτες μας να απευθύνονται στην εταιρεία μας για περισσότερες διευκρινίσεις.
 • Τα διχτυωτά σακιά που διαθέτει η εταιρεία HELLAGRO για πάνω από 15 χρόνια είναι κι αυτά κατασκευής του ομίλου Καράτζης (ελληνικής παραγωγής).  Έχουν παρατηρηθεί στην αγορά σακιά Τουρκικής και Κινεζικής προέλευσης που περιέχουν βαρέα μέταλλα πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, κάτι που τα καθιστά ακατάλληλα για επαφή με τρόφιμα.  Παρακαλούνται οι συνεργάτες μας να απευθύνονται στην εταιρεία μας για περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εταιρεία ΗELLAGRO θα σας ενημερώνει συνεχώς για νέες περιπτώσεις που παρουσιάζονται στην αγορά και ενέχουν κινδύνους αξιοπιστίας.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ