...
Αρχική Νέα Τι να προσέξω στην επιλογή Σπάγκου Χορτοδεσίας
Μαρ.
23
2022

Τι να προσέξω στην επιλογή Σπάγκου Χορτοδεσίας

Μαρ.
23
2022
Τι να προσέξω στην επιλογή Σπάγκου Χορτοδεσίας

Σπάγκοι Χορτοδεσίας HELLAGRO A.E.

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από ένα πρωτοφανές υψηλό κόστος παραγωγής, τόσο εξαιτίας του ενεργειακού κόστους, όσο και της αύξησης των αναλώσιμων υλικών. Το γεγονός αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τις ποιότητες των υλικών που θα διατεθούν στην αγορά από διάφορες εταιρίες του κλάδου.

Συνήθως, διακινούνται στην αγορά υλικά υποδεέστερων χαρακτηριστικών χαμηλού κόστους, τα οποία δεν ταιριάζουν στις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, αλλά προορίζονται συνήθως για πιο βόρειες χώρες με ψυχρότερο κλίμα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η εμφανής διαφορά στην ανθεκτικότητα του προϊόντος.

Μια τέτοια επιλογή μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες, τόσο για τον ίδιο τον παραγωγό, όσο και για τον επαγγελματία χορτοδέτη. Μια απώλεια λόγω ακατάλληλου υλικού θα επιφέρει σημαντικές οικονομικές ζημίες, καθώς θα χρειαστεί να αναδιαμορφωθούν τα δέματα.

Για τη σωστή επιλογή σπάγκου χορτοδεσίας, ο επαγγελματίας πρέπει να  εφιστήσει την προσοχή του στα παρακάτω:

  • Ο προμηθευτής που θα επιλέξει, να διαθέτει αξιόπιστα και πιστοποιημένα προϊόντα
  • Ιδιαίτερα για το κλίμα της Ελλάδας, το προϊόν που θα επιλεγεί να διαθέτει κατάλληλα χαρακτηριστικά για τις αυξημένες θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα
  • Το προϊόν να χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή, ώστε οι απώλειες κατά τη διαδικασία της χορτοδεσίας να είναι μηδαμινές
  • Το προϊόν να διαθέτει ένδειξη ημερομηνίας παραγωγής και αυτή να ελεγχθεί από τον αγοραστή πριν την αγορά του προϊόντος

Η HELLAGRO Α.Ε. εδώ και πάνω από 20 χρόνια διαθέτει στην αγορά τους αναγνωρισμένους σπάγκους χορτοδεσίας EXTRA HD και EXTRA SD, προέλευσης Δυτικής Ευρώπης, οι οποίοι είναι αποκλειστικά κατασκευασμένοι για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας και εξασφαλίζουν τη μέγιστη διατήρηση του διαμορφωμένου δέματος, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο αποθήκευσης. Διαθέτουν επίσης τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Ο σπάγκος EXTRA HD απευθύνεται σε χορτοδέτες που χρησιμοποιούν μεγάλες μηχανές διαμόρφωσης τετράγωνων δεμάτων και αντέχει στις υψηλές πιέσεις που εφαρμόζονται στα δέματα χορτονομής.

Ο σπάγκος EXTRA SD (350, 400 και 500) χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές δεματοποιητικές μηχανές μικρότερου μεγέθους, για μικρότερα τετράγωνα δέματα, ενώ ο EXTRA SD 700 και 800 χρησιμοποιείται για μηχανές που διαμορφώνουν στρογγυλά δέματα.

Και τα δυο είδη προϊόντων, χαρακτηρίζονται από σταθερό μήκος σε κάθε ρολό και πλέξη υψηλής τεχνολογίας, που συνεπάγεται εγγυημένη αντοχή και διαμόρφωση ανθεκτικών δεμάτων για κάθε είδους μηχανή χορτονομής. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουν συνεχή ροή στα δετικά συστήματα και απρόσκοπτη λειτουργία μηχανών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο