Αρχική Νέα Τι κρύβεται πίσω από τα κακής ποιότητας Δίχτυα Σκίασης
Ιούλ.
19
2017

Τι κρύβεται πίσω από τα κακής ποιότητας Δίχτυα Σκίασης

Ιούλ.
19
2017
Τι κρύβεται πίσω από τα κακής ποιότητας Δίχτυα Σκίασης

Όλοι οι επαγγελματίες του χώρου γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της ποιότητας και πιστής συμμόρφωσης στις σωστές προδιαγραφές για τα δίχτυα σκίασης. Δυστυχώς, για ακόμα μια χρονιά, διαπιστώθηκαν προβλήματα ποιότητας και αποκλίσεις σε σχέση με τις σωστές προδιαγραφές σε δίχτυα σκίασης κινεζικής προέλευσης που διατίθενται σε πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Μετά από μια εμπεριστατωμένη έρευνα διαπιστώσαμε ότι τα πλέον συχνά φαινόμενα που παρατηρούνται είναι τα εξής:

  • Τα κινέζικα δίχτυα σκίασης χαρακτηρίζονται από την παντελή έλλειψη σταθεροποιητή στη UV ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να αποχρωματίζονται σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την τοποθέτηση τους (σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και σε 10 ημέρες), να δημιουργούνται τρύπες και γενικά να καταστρέφονται γρήγορα από την έκθεσή τους στην ηλιακή ακτινοβολία.
  • Οι ονομαστικές διαστάσεις που αναφέρονται ή αναγράφονται σε αυτά και στα σχετικά έντυπα πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές, με αποτέλεσμα ελλείψεις στη συνολική επιφάνεια και οικονομική ζημία για τον αγοραστή.
  • Οι εισαγωγείς που διαθέτουν τέτοια δίχτυα, συχνά δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις όσον αφορά τις προδιαγραφές τους, με αποτέλεσμα να ζητάνε υλικά ακατάλληλα για τις ελληνικές καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες, και να τα πωλούν σε χαμηλές τιμές που δελεάζουν τον ανύποπτο επαγγελματία και αγοραστή του προϊόντος.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συγκεκριμένοι εισαγωγείς εν γνώσει τους προσφέρουν ακατάλληλα υλικά, για παράδειγμα, χωρίς σταθεροποίηση UV, καθώς αυτή ανεβάζει κατά πολύ το κόστος του διχτυού και άρα μειώνει το «ανταγωνιστικό» τους πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπεύθυνους προμηθευτές διχτυών σκίασης.
  • Τέλος, σε άλλες περιπτώσεις οι αποκλίσεις στις αναφερόμενες και αναγραφόμενες ονομαστικές τιμές, προδιαγραφές κλπ. γίνονται εν αγνοία των εμπόρων, καθώς αυτοί δεν έχουν προηγουμένως ενημερωθεί επαρκώς από τους προμηθευτές τους για τα υλικά που αγοράζουν.

Εμείς στη HELLAGRO Α.Ε. συνιστούμε στους συνεργάτες μας, αλλά και στους τελικούς καταναλωτές, να ζητούν πιστοποιήσεις για τα δίχτυα σκίασης που προτίθενται να αγοράσουν και να βλέπουν προσεκτικά αν αυτά έχουν εγγύηση 3 ως 4 χρόνια από την εφαρμογή τους, καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν την αξία των χρημάτων που επενδύουν στα συγκεκριμένα υλικά. Επίσης, να προτιμούν εταιρείες που είναι καταξιωμένες στο χώρο και διαθέτουν δίχτυα σκίασης με σταθερή ποιότητα και σωστές προδιαγραφές.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τα παραπάνω παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο