Τα υλικά εδαφοκάλυψης που προσφέρει η εταιρεία HELLAGRO, παράγονται από καθαρό πολυπροπυλένιο ή πολυαιθυλένιο και χαρακτηρίζονται από μεγάλη αντοχή και σταθεροποίηση στη UV ακτινοβολία. Είναι κατάλληλα για φυτώρια όπου συμβάλλουν στην οριοθέτηση του χώρου προκειμένου να διευκολύνεται η καλλιέργεια, καθώς και για υπαίθριες καλλιέργειες όπου περιορίζουν σημαντικά το κόστος, εφόσον αποτρέπουν σε μεγάλο ποσοστό την ανάπτυξη ζιζανίων. Παράλληλα βοηθούν στην πρωίμιση της καλλιέργειας, καθώς η εδαφική θερμοκρασία διατηρείται σε υψηλότερο επίπεδο. Διατίθενται κατά κύριο λόγο σε μαύρο χρώμα, ωστόσο κατόπιν παραγγελίας μπορούν να παραχθούν και σε λευκό, πχ. λευκό ύφασμα εδαφοκάλυψης.

Το ύφασμα εδαφοκάλυψης πολυπροπυλενίου χαρακτηρίζεται από μεγάλη αντοχή και σταθεροποίηση στη UV ακτινοβολία. Είναι πορώδες επιτρέποντας έτσι στον αέρα να φτάσει στο χώμα και ανθεκτικό, ενώ το σημαντικότερο είναι πως δεν επιτρέπει την ανάπτυξη ζιζανίων και επομένως μετριάζει τη χρήση χημικών ουσιών. Διατίθεται σε μαύρο χρώμα με πράσινες ρίγες το οποίο είναι ιδανικό για κήπους και φυτώρια. Οι πράσινες ρίγες βοηθούν στη σωστή τοποθέτηση των γλαστρών.

Ακόμα κατόπιν παραγγελίας μπορεί να παραχθεί σε λευκό χρώμα με πράσινες ρίγες το οποίο χρησιμοποιείται σε θερμοκήπια και κυρίως στην υδροπονία. Το λευκό χρώμα αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία αυξάνοντας έτσι την απορρόφηση της και από την κάτω πλευρά των φύλλων. Ιδανικό σε καλλιέργειες τριαντάφυλλου και ντομάτας.

Το μαύρο film πολυαιθυλενίου εδαφοκάλυψης είναι κατάλληλο για γεωργική και γενική χρήση. Εξασφαλίζει πρωίμιση των καλλιεργειών καθώς συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του εδάφους με συνέπεια την ταχύτερη ανάπτυξη των φυτών.