...
Αρχική Νέα Επιπλέον χρήσεις του σπάγκου χορτοδεσίας
Δεκ.
13
2022

Επιπλέον χρήσεις του σπάγκου χορτοδεσίας

Δεκ.
13
2022
Επιπλέον χρήσεις του σπάγκου χορτοδεσίας

Επιπλέον χρήσεις του σπάγκου χορτοδεσίας

Πολύ συχνά απομένει στους αγρότες μια ποσότητα σπάγγου χορτοδεσίας που δε χρησιμοποιήθηκε στη δεματοποίηση. Καθώς ο σπάγγος χορτοδεσίας δεν έχει ημερομηνία λήξης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή πλην της χορτοδεσίας του αχύρου σε κάποιες έκτακτες περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν είτε στο κτήμα, είτε στο σπίτι του αγρότη. 

Ο σπάγκος χορτοδεσίας βρίσκει εφαρμογή στην καθημερινότητα εξυπηρετώντας διάφορες έκτακτες ανάγκες σε ένα αγρόκτημα, όπως η κατασκευή καπιστριών και το δέσιμο κρεμμυδιών και διαφόρων βολβών.

 

Υπάρχουν όμως και χρήσεις του σπάγγου χορτοδεσίας που δεν μπορεί κανείς εύκολα να σκεφτεί:

  1. Στήριξη αναρριχητικών φυτών. Μπορεί όλοι οι αγρότες να μην καλλιεργούν λαχανικά, όμως για όσους το κάνουν, το δέσιμο με σπάγκο είναι απαραίτητο για τη στήριξη αυτών. Είτε πρόκειται για μπιζέλια, είτε για ντομάτες, είτε για οτιδήποτε άλλο, ο σπάγγος χορτοδεσίας θα προσφέρει στα αναρριχητικά φυτά την τέλεια ενισχυμένη στήριξη.
  2. Αυτοσχέδια ζώνη. Σε περίπτωση που ξεχάσατε να φορέσετε ζώνη, ο σπάγκος χορτοδεσίας θα μπορούσε να είναι μια πρόχειρη λύση. Είναι αρκετά δυνατός ώστε να μην σπάσει την πιο άβολη στιγμή, αλλά και διακριτικός, ώστε να μη φαίνεται κάτω από τη μπλούζα.
  3. Κορδόνια παπουτσιών. Ίσως να μην αποτελούν την πιο κομψή επιλογή, όμως σε περίπτωση που φθαρούν τα κορδόνια των παπουτσιών, π.χ. τα κορδόνια στα μποτάκια, ο σπάγκος χορτοδεσίας μπορεί επάξια να τα αντικαταστήσει.
  4. Κλείσιμο στις πόρτες του κτήματος. Σε περίπτωση που η πόρτα αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεν κλείνει, ένα κομμάτι σπάγκου χορτοδεσίας θα σας φανεί σωτήριο για το πρόχειρο κλείσιμο της. 
  5. Επιδιόρθωση φράχτη. Μια τρύπα στο φράχτη, μπορεί να σημαίνει μέχρι και απώλεια των ζώων από το κτήμα. Ο σπάγκος χορτοδεσίας μπορεί να καλύψει το κενό αυτό και να επιδιορθώσει τμήμα του φράχτη, το οποίο πολλές φορές μπορεί και να είναι ανθεκτικότερο από το υπόλοιπο σύρμα.  
Μετάβαση στο περιεχόμενο