Μάι 2022
31
Αγροτικά Νέα

Δίχτυα Σκίασης Καλλιεργειών

Dixty Skiashs

Προστασία Καλλιεργειών με Δίχτυα Σκίασης

Καθώς η ηλιακή ακτινοβολία γίνεται πιο έντονη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι καλλιέργειες κηπευτικών & καλλωπιστικών φυτών σε θερμοκήπια κινδυνεύουν όλο και πιο πολύ.
Τα δίχτυα σκίασης είναι ένας ιδιαίτερα εύκολος, αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος για να προστατεύσετε τις πολύτιμες καλλιέργειές σας από τον ήλιο και να διατηρήσετε το θερμοκήπιό σας πιο δροσερό.

Διατίθενται σε πολλούς τύπους, το καθένα με διαφορετικό επίπεδο προστασίας από τις ακτιίνες του ήλιου (ποσοστό σκίασης).
Για το συγκεκριμένο σκοπό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όλοι οι τύποι διχτυών, όπως τα Ε-30, Ε-60, Ε-90, Ε-125 και Ε-140.
Ο τύπος που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το είδος της καλλιέργειας, καθώς και από το περιβάλλον που θέλετε να δημιουργήσετε μέσα στο θερμοκήπιο σας.
Τα δίχτυα μπορούν να τοποθετηθούν στο εσωτερικό μέρος του θερμοκηπίου ως οριζόντια κουρτίνα, ή να προσαρμοστούν εξωτερικά στα θερμοκήπια, είτε αυτά διαθέτουν ξύλινο, είτε αλουμινένιο σκελετό.

Σε κάθε περίπτωση, το δίχτυ που θα επιλεγεί θα πρέπει να διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και να είναι κατάλληλο για το θερμό μεσογειακό κλίμα της χώρας, ώστε να προσφέρει τη μέγιστη προστασία στις καλλιέργειές σας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.