Μάι 2022
06
Αγροτικά Νέα

Δίχτυα σκίασης και εφαρμογές

Shade Nets

Δίχτυα σκίασης και εφαρμογές

Τα δίχτυα σκίασης διατίθενται σε διάφορες πλέξεις, κατάλληλες για πολλές εφαρμογές.

Ποιο είναι όμως το κατάλληλο για κάθε εφαρμογή; Η απάντηση, με απλά λόγια, είναι ότι αν και όλα τα δίχτυα διαθέτουν παρόμοια χαρακτηριστικά, καθένα από αυτά έχει υποστεί απαραίτητες βελτιώσεις, έτσι ώστε κάθε τύπος να καλύπτει διαφορετικό σκοπό για την εφαρμογή που επιλέγεται.

1. Αγροτικές Εφαρμογές

Αυτοί οι τύποι διχτυών σκίασης, που κοινώς αναφέρονται ως γεωργικά δίχτυα σκίασης, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία διχτυοκηπίων και την προστασία των φυτών και των φυτωρίων. Ο κύριος σκοπός τους είναι να περιορίζουν την έκθεση των καλλιεργειών στην ηλιακή ακτινοβολία και να δημιουργούν τις βέλτιστες συνθήκες επιτυχούς συγκομιδής.

2. Σκαλωσιές – Κάλυψη Οικοδομών

Τα δίχτυα σκαλωσιάς – κάλυψης οικοδομών είναι παρόμοια με τα γεωργικά δίχτυα σκίασης και έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν από πτώση οικοδομικών υλικών και σκόνη όσους βρεθούν κοντά καi γύρω από την οικοδομή/κατασκευή. Σε αντίθεση με τα γεωργικά δίχτυα σκίασης, τα δίχτυα σκαλωσιάς – κάλυψης οικοδομών μπορούν να κατασκευαστούν με ενισχύσεις περιμετρικά και μπουντούζια (κρίκους στήριξης). Επιπλέον, μπορούν κατά παραγγελία να εκτυπωθούν με την επωνυμία του πελάτη.

3. Στέγαστρα Κτιρίων

Η τοποθέτηση διχτυών σκίασης στην οροφή ενός κτιρίου βοηθάει, τόσο στην αντιμετώπιση υψηλών θερμοκρασιών, όσο και στην ενεργειακή κάλυψη. Τα συγκεκριμένα δίχτυα προσφέρουν ιδανική σκίαση, όπως και χαμηλότερες θερμοκρασίες στους σκιαζόμενους χώρους ή δωμάτια.

4. Σκίαση Πισίνας

Η σκίαση πισίνας και γενικότερα χώρων ηλιοθεραπείας, προσφέρει μερική κάλυψη. Τα δίχτυα αυτά, κατασκευάζονται σε σχήμα ιστίου, μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε επιθυμητή επιφάνεια, ενώ διατίθενται σε μια εξαιρετικά μεγάλη γκάμα χρωμάτων για κάθε προτίμηση.

5. Σκίαση Βεράντας και Σκίαση Μπαλκονιού

Αυτός ο τύπος σκίασης έχει σχεδιαστεί για να αντανακλά την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και να διατηρεί την υπό κάλυψη επιφάνεια δροσερή. Διατίθενται σε πολλές χρωματικές επιλογές, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα διαμόρφωσής τους σε κομψή εμφάνιση ιδανική για μπαλκόνια. Μπορεί επίσης να αφαιρεθούν σε εναλλαγές της θερμοκρασίας και να καθαριστούν εύκολα για επόμενη χρήση.

6. Σκίαση Camping

Τα δίχτυα camping είναι κατάλληλα για δημιουργία σκεπάστρων κοινόχρηστων χώρων, αλλά και κατασκευή σκηνών. Για όσους διαθέτουν μεγάλους κοινόχρηστους χώρους και κήπους, ένα τέτοιο δίχτυ σκίασης αποτελεί μια εξαίρετη πινελιά διακόσμησης, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις κατάλληλες προδιαγραφές ενός τέλειου σκιερού μέρους για χαλάρωση κάτω από τον ήλιο.