4 ΤΟΝΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ»

4 Τόνοι λιγότερο πλαστικό ετησίως στο περιβάλλον από την «Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ»

Περιβαλλοντική πολιτική για δραστική μείωση των πλαστικών συσκευασιών

Επενδύοντας σε σύγχρονη τεχνολογία, φιλική προς το περιβάλλον και εναρμονισμένη με τις σύγχρονες απαιτήσεις για δραστική μείωση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ» εφαρμόζει πλέον το καινοτόμο σύστημα παλετοποίησης με κόλλα GRIP-FIX ™ της HELLAGRO A.E. για την παλετοποίηση και διακίνηση των προϊόντων ζωοτροφών που παράγει.

Τα οφέλη του συστήματος παλετοποίησης με κόλλα GRIP-FIX ™, σε σχέση με τους υφιστάμενους τρόπους συσκευασίας παλέτας (κυρίαρχα stretch film) είναι πολλαπλά:

  • Αυξημένη ασφάλεια κατά τη μεταφορά της παλέτας
  • Σημαντική μείωση κόστους
  • Εξοικονόμηση χρόνου κατά την παλετοποίηση
  • Οικολογικό προϊόν ( βιοδιασπώμενο, υδατοδιαλυτό, κατάλληλο για άμεση επαφή με τρόφιμα, με μηδενικά απόβλητα)

«Επιλέξαμε το συγκεκριμένο σύστημα παλετοποίησης γιατί αποτελεί ένα οικολογικό προϊόν,  κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα και φυσικά με μηδενικά απόβλητα, γεγονός που συνάδει απόλυτα με την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρίας μας, παράλληλα με την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς μας», τονίζει σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής κ. Τσακανίκας Λάζαρος του Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ.

Η παραπάνω συνεργασία της εταιρείας HELLAGRO® με τον Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης της πιλοτικής εγκατάστασης του συστήματος της κόλλας GRIP-FIX ™ που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο ζωοτροφών της εταιρείας, με σκοπό την αξιολόγηση των μοναδικών δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων του συστήματος.

Με τη χρήση του συστήματος GRIP-FIX ™ επιτεύχθηκε πλέον του 35% μείωση του κόστους παλετοποίησης και παράλληλα μείωση έως και 4 τόνων πλαστικής συσκευασίας ετησίως.

Υπενθυμίζεται πως το νέο σύστημα σταθεροποίησης παλέτας με κόλλα GRIP-FIX ™ βραβεύθηκε στην κατηγορία «Νέες Μέθοδοι Συσκευασίας – Χρήση Νέων Πρώτων Υλών ή/και Μηχανημάτων» που αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των συγκεκριμένων πλεονεκτημάτων της μεθόδου, με κυριότερα αυτό της συμβολής στο μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα, με τον ουσιαστικό περιορισμό της ανάγκης χρήσης πλαστικών υλικών συσκευασίας.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ