Υλικά ελαιοσυλλογής από την HELLAGRO AE για αποδοτική και εύκολη συγκομιδή και συσκευασία ελαιόκαρπου

 

Η εταιρεία HELLAGRO AE δραστηριοποιείται εδώ και 18 χρόνια στην εμπορία υλικών βιομηχανικής συσκευασίας, συσκευασίας τροφίμων και προϊόντων αγροτικών εφαρμογών προσφέροντας ασφαλείς, καινοτόμες και συμφέρουσες λύσεις.

Ένας από τους βασικούς τομείς αγροτικών εφαρμογών όπου η εταιρεία έχει σημαντική παρουσία είναι ο κλάδος της Ελαιοσυλλογής. Η HELLAGRO® είναι από τις λίγες εταιρείες που διαθέτει στην αγορά πιστοποιημένα υλικά, κατασκευασμένα σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, που σέβονται και διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία.

Όσον αφορά τα συγκεκριμένα υλικά, η εταιρεία παρέχει ελαιόδιχτα δύο τύπων, DUROMESH και OLIVAGRO, ελαιόπανα γκρι ONE 525, καθώς και σακιά ιούτης με ρίγες, σακιά υφαντά πολυπροπυλενίου RED-3 γκρι τρίριγα καθώς και πράσινα διχτυωτά.

Τα επώνυμα ελαιόδιχτα της HELLAGRO®, DUROMESH και OLIVAGRO, ξεχωρίζουν για την πυκνή τους πλέξη με κόμπους καθώς και για την περιμετρική πράσινη ούγια που διαθέτουν. Αυτά τα χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αντοχή των διχτυών, αποτρέπουν το δίπλωμα στις άκρες ενώ διευκολύνεται η σταθερή τους τοποθέτηση σε κάθε τύπο χωραφιού. Είναι διαθέσιμα σε διάφορες διαστάσεις, από μικρές 4×6 & 4×8 μέχρι 8×12 & 8×14, ώστε να καλύπτουν κάθε σύστημα φύτευσης. Οι ενισχυμένες πλευρές διευκολύνουν τον χειρισμό των διχτυών κατά τη μετακίνηση τους από το ένα δέντρο στο άλλο, Τέλος διαθέτουν σταθεροποιητές έναντι της UV ακτινοβολίας χαρακτηριστικό απαραίτητο για το απαιτητικό κλίμα της χώρας μας, ενώ δεν περιέχουν τοξικές ουσίες που μπορεί να αλλοιώσουν τη σύσταση και την ποιότητα των καρπών.

Τα ελαιόπανα ONE 525 της HELLAGRO® παράγονται από άριστης ποιότητας πολυπροπυλένιο, πυκνής ύφανσης, που εξασφαλίζει σταθερό πλέξιμο και εξαιρετική μηχανική αντοχή χωρίς παραφασάδες και ανοίγματα. Έχουν χρώμα γκρι και διαθέτουν διπλό στρίφωμα στις 4 πλευρές ώστε να μην ανοίγει η πλέξη και δημιουργούνται ξηλώματα κατά τη χρήση τους. Με τον τρόπο πλέξης που παράγονται τα συγκεκριμένα πανιά είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους εδάφους, καθώς προσαρμόζονται στη μορφολογία του (επικλινές, χώμα, πέτρες κλπ) και δεν γλιστρούν. Αποτελούν την πλέον παραδοσιακή λύση συγκομιδής, είναι διαθέσιμα σε διάφορες διαστάσεις μέχρι και 6×12 και συμβάλλουν σε χαμηλό κόστος συγκομιδής και υψηλής ποιότητας σοδειά.

Όσον αφορά τη συσκευασία και τη μεταφορά των ελαιοκάρπων, η HELLAGRO® προσφέρει σακιά πολυπροπυλενίου RED-3 γκρι χρώματος με κόκκινες ρίγες. Χαρακτηρίζονται από πυκνή πλέξη που τα καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικά κατά τη συσκευασία, χαρακτηριστικό που συνεπάγεται ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση των καρπών. Το στρίφωμα που έχουν στο άνοιγμα σταθεροποιεί την ακραία πλέξη με αποτέλεσμα να μην ξηλώνονται και να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, Τα συγκεκριμένα σακιά αποτελούν την οικονομικότερη λύση συσκευασίας ελαιοκάρπου.

Ακόμα προσφέρονται σακιά ιούτης με κόκκινες ή μπλε ρίγες. Τα συγκεκριμένα σακιά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, επιτρέπουν στον καρπό να αναπνέει, ενώ παράλληλα τον προστατεύουν από μικροτραυματισμούς λόγω της μαλακής υφής που έχει το συγκεκριμένο υλικό κατασκευής. Στο επάνω μέρος είναι στριφωμένα για να μπορούν να ράβονται ευκολότερα και να επαναχρησιμοποιούνται. Τέλος η εταιρεία προσφέρει διχτυωτά σακιά από πολυαιθυλένιο με ανθεκτική πλέξη μεσινέζας σε πράσινο χρώμα. Τα συγκεκριμένα σακιά προσφέρουν εξαιρετικό αερισμό στους καρπούς, ενώ η πυκνή πλέξη, τους διασφαλίζει από τραυματισμούς.

Οι διαθέσιμες χωρητικότητες για τα σακιά ιούτης και τα υφαντά είναι για 40, 50, 60 και 70 κιλά, ενώ για τα  διχτυωτά είναι για 50 κιλά.

Η σωστή επιλογή των υλικών ελαιοσυλλογής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής διαδικασίας και υλικά με τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά – όπως αυτά που προσφέρει η εταιρία HELLAGRO AE με συνέπεια τα τελευταία χρόνια –  διασφαλίζουν τόσο την απροβλημάτιστη και οικονομική συλλογή και συσκευασία των καρπών όσο και τη μακροβιότητα τους.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ