ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

 

Το επίκαιρο φόρουμ «Εξοικονόμηση Ενέργειας, Βιομηχανία και Ανταγωνιστικότητα» θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο Athens Divani Caravel, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων ΠεριβάλλοντοςΕνέργειας και Οικονομίας, την επιστημονική συνεργασία του ΚΑΠΕ και σειράς σημαντικών επιχειρηματικών – βιομηχανικών – εξαγωγικών φορέων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η YOU SAVE μέλος του ομίλου HELLAGRO®, συμμετέχει ενεργά ως Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης, στόχος της οποίας είναι να συμβάλλει στον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων για τη διευκόλυνση επενδύσεων ενεργειακής απόδοσης και να αποτελέσει πεδίο κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων σχετικά με το αίτημα της εποχής: Τη μείωση της ενεργειακής έντασης και τη  διασφάλιση ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας στη βιομηχανία, στις εξαγωγές, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην επιχειρηματικότητα συνολικότερα με αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου που παρέχει σήμερα η Πολιτεία, αλλά και η ιδιωτική αγορά.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε χρηματοδοτικές λύσεις και κίνητρα που εφεξής θα προσφέρονται τόσο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ όσο και  από άλλα ειδικά προγράμματα που παρέχονται από τον ιδιωτικό τομέα και Εταιρείες Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών – Esco’s.

Οι επικρατούσες τάσεις στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία και οι αντίστοιχες προοπτικές στην Ελλάδα, αποτελούν ένα ακόμα αντικείμενο του συνεδρίου, όπως επίσης και ο αυξανόμενος ρόλος των ενεργειακών επιθεωρήσεων που είναι υποχρεωτικές για μεγάλο αριθμό βιομηχανιών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνει επίσης παρουσίαση των αποτελεσμάτων των πρώτων ενεργειακών ελέγχων σε βιομηχανίες που ήδη υπόκεινται στους υποχρεωτικούς ευρωπαϊκούς στόχους εξοικονόμησης ενέργειας θα κατατεθεί η τρέχουσα εμπειρία και καλές πρακτικές.

Θα παρουσιαστούν επίσης από τους εκπροσώπους των βιομηχανικών φορέων σημαντικά στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή  του ενεργειακού κόστους στο συνολικό λειτουργικό κόστος στις επιχειρήσεις. Και φυσικά θα γίνουν παρουσιάσεις επιλεγμένων και πρωτότυπων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας. 

Τέλος θα γίνει παρουσίαση των δυνατοτήτων που παρέχονται από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και Φυσικού Αερίου και θα δοθεί η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Για πληροφορίες και εγγραφές:
κα Άννα Τσίρμπα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας
κα Τίνα Τζουμάρα, Επιστημονική Συνεργάτιδα forum
210.6912183, 210 6912505

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ